0183 - 635011 Stel een vraag
Beschikbaar

Peursumseweg 92

GIESSENBURG
€ 1.895.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 223 m2
  • Perceeloppervlakte 940 m2
  • Aantal slaapkamers 4
  • Bouwjaar 1994

Omschrijving

Wonderschone woondroom aan de Giessen inclusief boot!

Stel je eens voor: een prachtig rietgedekt landhuis aan het water, gelegen op een idyllisch, langgerekt perceel van 940 m². Dit is wonen op zijn allermooist. Vanuit de sfeervolle woonkamer met halfronde erker stap je zo het overdekte terras op. Hier, direct aan het water van de Giessen, geniet je van volledige privacy. Je woont tegenover een eiland dat een beschermd natuurgebied is, waardoor je elke dag kunt genieten van ongerepte natuurpracht.

Perfect voor lange, ontspannen avonden met vrienden en familie, een goed glas rosé in de hand, terwijl je je verliest in een meeslepend boek.

De tuin is zorgvuldig aangelegd en biedt een oase van rust en veelzijdigheid. Een stijlvol ontworpen, gepotdekselde eikenhouten schuur en een groot vlonderterras aan het water maken het plaatje compleet. Hier kun je vissen, zwemmen, suppen en varen naar hartelust. Na een dag op het water kun je je boot eenvoudig afmeren onder het boothuis, voorzien van afstandsbediening. Vanuit hier vaar je moeiteloos naar de leukste restaurants, zoals De Gieser Wildeman of Raadhuis Goudriaan, voor een heerlijke culinaire ervaring.

Extra's bij de vraagprijs!
Bij de vraagprijs is een prachtige, in nieuwstaat verkerende boot inbegrepen: de Westerengh 8.10 Classic Spitsgat, voorzien van een 55 PK Volvo Penta motor en gebouwd in 2005. Hiermee ben je meteen klaar om de wateren te verkennen en volop te genieten van het vaarplezier dat deze woning te bieden heeft!
Kortom, dit is een unieke kans om te genieten van het leven aan het water, omringd door natuur en luxe.

Highlights van het landhuis:
•Bouwjaar 1994
•Woonoppervlakte 223m2
•Perceel 940m2
•Inpandige dubbele garage met bergzolder + parkeermogelijkheid op eigen terrein
•3 woonlagen, inclusief een groot souterrain + zolderverdieping
•De eerste verdieping is geheel ingericht als masterbedroom met balkon terras, kleedkamer en badkamer
•4 slaapkamers
•2 badkamers
•3x separaat toilet
•Fraaie tuin met diverse terrassen
•Wonderschone ligging, direct aan vaarwater
•Tegenover een eiland dat een beschermd natuurgebied is
•Diverse auto's kunnen naast elkaar geparkeerd worden voor de garage
•Boothuis met afstandsbediening
•Bij de vraagprijs inbegrepen: een in nieuwstaat verkerende Westerengh 8.10 boot
•Al het timmerwerk, waaronder de kasten, de en-suite deur, de keuken en de inloopkast, is op maat gemaakt door een vakbekwame scheepstimmerman

INDELING BEGANE GROND

Welkom in een warm familiehuis!
De entree met trappartij geeft toegang tot het leefgedeelte, gastentoilet, de meterkast en de trapopgang naar de verdieping alsmede een trap naar het souterrain.

Warm, classy en aantrekkelijk
De woonkamer met halfronde erker en chique tegels is een fijne leefruimte en heeft dubbele terrasdeuren naar het overdekte terras met een wonderschoon uitzicht over de onder architectuur aangelegde tuin en het water. Het overdekte terras is uitgerust met elektrische rolgordijnen en verwarmd met heaters, waardoor het comfortabel afgesloten kan worden. De gietijzeren houtkachel zorgt voor een fijne sfeer. Via de mooie ensuite deuren met glas in lood ramen en kastruimte is de woonkeuken bereikbaar.

De maatwerk keuken is een echte eyecatcher en straalt een perfecte balans uit tussen modern gemak en landelijke charme. Deze strak vormgegeven keuken is uitgerust met een hardstenen werkblad met gefrijnde rand, wat een stoer en robuust accent toevoegt. De servieskast en alle moderne kookgemakken maken het geheel compleet.
Zo vind je er onder andere een schouw met klassieke witjes en een indrukwekkend Falcon fornuis met diverse functies, waaronder 4 ovens: een hoge druk stoomoven, een combimagnetron en twee conventionele ovens, plus een aparte grill in het fornuis. Daarnaast is de keuken voorzien van een vaatwasmachine, wijnklimaatkast, inbouw koffiemachine, oven, combi oven, koelkast, quooker en een vriezer. Kortom, deze keuken biedt alles wat je nodig hebt om heerlijk te koken en te genieten en is een waar pronkstuk in het huis.

Dubbele garage
De dubbele garage, toegankelijk vanuit de keuken, biedt niet alleen praktische ruimte maar ook extra comfort. Met een handige bergzolder is er volop opslagruimte voor al je spullen. Daarnaast is er een deur die direct toegang geeft tot de prachtig aangelegde tuin. Deze combinatie van functionaliteit en toegankelijkheid maakt de garage en bijkeuken tot een waardevolle toevoeging aan het huis.

1E VERDIEPING - MASTERSUITE
De bovenste verdieping, voorzien van een charmante dakkapel, is een ware master suite. Hier vind je een sfeervolle slaapkamer met een karakteristieke "koeienenoog" dakkapel, die een unieke lichtinval biedt. Aangrenzend ligt de ruime kleedkamer, perfect voor al je kleding en accessoires. Verder is er een apart toilet en een handige kast voor extra opbergruimte. De eigen badkamer is een oase van luxe, ingericht met een dubbel wastafelmeubel en spiegel, een inloopdouche met verkwikkende bodyjets, een verhoogd ligbad om heerlijk in te ontspannen, en een stijlvolle design radiator. Deze verdieping biedt alles voor een ontspannen en comfortabel verblijf.

SOUTERRAIN
Het souterrain ligt, net als het lage terras, onder de waterlijn en blijft daardoor heerlijk koel in de zomer. Deze ruimte is ingericht met een gang, een separaat toilet, een tweede badkamer, en drie comfortabele slaapkamers. De badkamer is uitgerust met een wastafelmeubel met spiegelkast, een ligbad, een douchecabine, en een designradiator.

TUIN, SPROOKJESACHTIGE SETTING AAN VAARWATER
De langgerekte tuin met diverse terrassen aan het water van de Giessen is wonderschoon aangelegd en voorzien van een boothuis met afstandsbediening. Het uitzicht is simpelweg adembenemend, met de zon altijd op de juiste plek (zuidwesten) en tegenover een eiland dat een beschermd natuurgebied is. Vanuit je eigen perceel kun je varen en suppen, en in de winter verandert het landschap in een magisch schaatsparadijs.
Deze locatie is perfect om vanuit je tuin met de boot de nabijgelegen natuurgebieden en restaurants te verkennen, waar je kunt genieten van uitgestrekte vis-, vaar- en zwemwateren, omringd door prachtige flora en fauna. Aan het eind van de dag nog even varen om de dagelijkse hectiek achter je te laten, is toch goud waard.

Wat een prachtige locatie!
De mooie plekjes aan De Giessen worden steeds schaarser… Neem nog eens goed de tijd om de prachtige (drone)foto’s te bekijken die we hebben laten maken. Daarnaast hebben we duidelijke plattegronden opgesteld om je een helder beeld te geven van de indeling. Deze visuele presentaties geven je een uitstekende indruk van dit unieke en idyllische stukje paradijs.

OMGEVING

Langs de rivier de Giessen is het heerlijk wonen.
Prachtige woonboerderijen vormen gezamenlijk een meanderend lint door het landschap. Wilt u ruim wonen en werken aan huis dicht bij de Randstad? Giessenburg heeft het. Rivier de Giessen mag dan niet de bekendste rivier in Nederland zijn. Het is wel een van de allermooiste. En langs de oevers van deze meanderende veenrivier staan prachtige woonboerderijen, landhuizen en villa’s. Giessenburg is een gewilde woonplaats voor mensen die vanuit de Randstad op zoek zijn naar een ruimte om te wonen, aan huis dieren te houden en/of te werken aan huis. Dichtbij Rotterdam maar ook nabij Utrecht.

Een uniek landschap met molens en boerderijen Giessenburg ligt in de Alblasserwaard, een uniek polderlandschap tussen de rivieren de Merwede, de Lek en de Noord. De lange bebouwingslinten langs De Giessen, de Graafstroom en de Alblas zorgen voor een prachtig woondecor te midden van het weidse landschap. Wereldberoemd zijn de molens van Kinderdijk. Je bent er vast wel eens geweest. Of wellicht stond je op de schaats en reed je met veel plezier de Molentocht. Op zo’n moment is het landschap hier op zijn allermooist. Als in een schilderij van Anton Pieck.

Giessenburg is een fijn dorp met ongeveer vijfduizend inwoners in de gemeente Molenlanden. Goed om te weten is dat Giessenlanden een goed niveau aan voorzieningen heeft, zoals een AH-supermarkt, drie scholen voor basisonderwijs en een rijk verenigingsleven met op het Sportplein onder andere een voetbal- en tennisvereniging. Heerlijk vrij, voorzieningen dichtbij en centraal in het Groene Hart. Giessenburg heeft het.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Landhuis
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1994
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Aan water, aan een rustige weg, vrij uitzicht, aan vaarwater, landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte 223 m²
Perceeloppervlakte 940 m²
Inhoud 940 m³
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 4

Energie

Isolatie Volledig geïsoleerd
Warmwater Cv ketel
Verwarming Cv ketel, houtkachel

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Hoofdtuin Tuin rondom
Achterom Ja
Kwaliteit tuin Fraai aangelegd

Bergruimte

Garage Inpandig
Schuur / Berging Vrijstaand hout
Voorzieningen Vliering

Parkeergelegenheid

Voorzieningen Op eigen terrein

Dak

Dak Samengesteld dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Rookkanaal, dakraam, natuurlijke ventilatie

Kadastrale gegevens

Gemeente Giessenburg
Sectie K
Perceelnummer 161
Oppervlakte 790 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_3_PLFX3313
Interesse in deze woning?

Stefan helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen