0183 - 635011 Stel een vraag
Beschikbaar

Stationsweg 1

ARKEL
€ 1.250.000,- k.k.
  • Woonoppervlakte 306 m2
  • Perceeloppervlakte 2090 m2
  • Aantal slaapkamers 5
  • Bouwjaar 1895

Omschrijving

Luxe wonen en werken, waanzinnig mooi en 100% instapklaar

Welkom aan de Stationsweg 1 in Arkel, waar tijdloze elegantie en moderne luxe harmonieus samenkomen in dit indrukwekkende, vrijstaande herenhuis uit 1895. Gelegen op een idyllische locatie, omringd door water en groen, biedt dit bijzondere pand een schilderachtig uitzicht op de molen ‘Jan van Arkel’. Het ademt historische charme, terwijl het tegelijk voorzien is van alle hedendaagse gemakken, wat zorgt voor een unieke combinatie van klassieke grandeur en eigentijds comfort.

Het huis biedt privacy aan de voorzijde en openheid aan de achterkant, waar het uitzicht dit ook rechtvaardigt. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle woning of een ideale locatie om wonen en werken te combineren, deze villa heeft alles wat je zoekt.

Het souterrain is voorzien van een luxe wellness en fitnessruimte, ideaal om zowel te sporten als te ontspannen. De zonnige achtertuin, gericht op het zuiden, is een oase van rust, perfect om tot jezelf te komen of om vrienden en familie te ontvangen voor gezellige momenten. Deze woning is zonder twijfel een eyecatcher op een unieke locatie, die op alle vlakken een heerlijk thuis biedt!

Dit unieke pand strekt zich uit over vier verdiepingen: een souterrain met directe toegang tot de tuin, een begane grond en een eerste en tweede verdieping. Daarnaast beschikt het over een zelfstandige werkruimte met een eigen entree. 

Highlights:  
•Woon-werkpand op unieke locatie
•Een weelde van stoere, tijdloze woonvertrekken
•Maar liefst 4 woonlagen
•Bouwjaar 1895, vol karakter
•Woonoppervlakte: 306 m²
•Royaal perceel van 2.090 m²
•Inhoud: 1.223 m³
•Uitgebreide parkeermogelijkheden op eigen terrein
•5 slaapkamers, inclusief luxe master bedroom met en suite badkamer
•Kantoor-/werkkamer
•Kamer en suite, woonkamer met serre en toegang tot terras
•Ruime woonkeuken, perfect voor liefhebbers van koken
•Kelder 
•Multifunctionele zelfstandige ruimte: ideaal voor kantoor of salon aan huis
•Exclusieve wellness en fitnessruimte gelegen in het souterrain
•Prachtig gerenoveerd met oog voor detail
•Adembenemende tuin: een groene oase om van te genieten

INDELING BEGANE GROND

Welkom!
Wanneer je binnenstapt via de rijk gedecoreerde gietijzeren voordeur, voel je direct de omarming van de majestueuze grandeur die deze 19e-eeuwse woning van uitzonderlijke kwaliteit uitstraalt. Achter de centrale entree strekt zich een statige gang uit tot aan de serre, waarbij het huis elegant wordt verdeeld in een linker- en rechtervleugel. De spectaculaire trap met sierlijke zwarte gietijzeren spijlen leidt naar de verdieping. Vanuit de hal heb je tevens toegang tot het gastentoilet, de woonkeuken, een kantoor/slaapkamer van 17 m² en de multifunctionele zelfstandige werkruimte/salon. 

Zelfstandige werkruimte
Rechts van de woning bevindt zich een binnendoor bereikbare werkruimte van 32m² met een eigen ingang en directe toegang vanuit het huis. De ruimte is voorzien van praktische faciliteiten zoals een eigen toilet en kastruimte en is momenteel stijlvol ingericht als een luxe kapsalon, maar biedt volop mogelijkheden voor andere creatieve of professionele invullingen.

Kamer en suite
De kamer en suite is een echte eyecatcher! Aan de ene kant vind je een gezellige zitkamer, perfect voor ontspannen avonden. De prachtige originele en suite deuren met handige kastruimte scheiden deze van de sfeervolle eetkamer, waar de marmeren haard mantel met antieke kachel en het ornamentenplafond zorgen voor een klassieke charme. Ook vind je over de gehele benedenverdieping prachtige, karakteristieke radiatoren die de charme nog eens onderstrepen.

Uitzicht, zichtlijnen en gezelligheid 
De dubbele terrasdeuren in de eetkamer openen naar een lichte serre van 22 m², een heerlijke plek om te ontspannen bij de knusse gashaard. Hier geniet je van rust, warmte en een zee aan natuurlijk licht, terwijl je uitkijkt op de prachtige omgeving, met als kers op de taart het charmante uitzicht op molen ‘Jan van Arkel’. Vanuit de serre stap je direct het aangrenzende terras op, waar je in alle privacy van de frisse buitenlucht kunt genieten. Een fijne plek voor ultiem ontspannen!

Keuken
De sfeervolle woonkeuken aan de achterzijde is een stoere, karaktervolle ruimte met prachtige gashaard waar koken een plezier is. Het U-vormige keukenblok met robuuste houten kastfronten en een centraal werkeiland straalt warmte uit. Blikvanger is het roestvrijstalen Smeg-fornuis met bijpassende afzuigkap, omringd door moderne apparatuur zoals een rvs vaatwasser, oven, combioven en een koel-vriescombinatie met waterkoeler. De zwart-wit geblokte vloer en bakstenen wanden creëren een gezellige, vintage sfeer. Een heerlijke plek om te leven en te genieten! Ook is er een handige kelder bereikbaar vanuit de keuken van 19 m².

INDELING EERSTE VERDIEPING

Hotelgevoel
Op de eerste verdieping vind je vier royale slaapkamers, waaronder een prachtige master bedroom met inbouwkasten, airconditioning en een luxe en suite badkamer. Deze moderne badkamer, uitgevoerd in stijlvol hardsteen, is een echt ontspanning paradijs. Het dubbele wastafelmeubel met elegante waskommen, spiegels en kastruimte, het ligbad, de gietijzeren designradiator en het zwevende toilet met bidet maken de ruimte compleet. De inloopdouche in Moorse stijl, met regendouche en sfeerverlichting, doet denken aan een sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Een plek waar luxe en sereniteit samenkomen.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Deze ruime zolderverdieping van 51 m², met dakraam en praktische kastruimte, biedt volop mogelijkheden. Momenteel is de ruimte ingericht als wasruimte, compleet met aansluitingen voor wasmachine en droger, maar er is genoeg potentieel om hier een extra kamer of creatieve werkplek van te maken.

INDELING SOUTERRAIN 

Ruimte om volop van het leven te genieten en te ontspannen
Het souterrain, met comfortabele stahoogte, biedt een luxe wellness ervaring onder het huis. Deze prachtige ruimte is ingericht met een sauna, een wand douche, een kwartronde stoomcabine met whirlpoolbad, een toilet en een designradiator. Daarnaast vind je een stijlvolle sportruimte om in alle rust te trainen. Via de dubbele openslaande deuren stap je zo naar buiten op het overdekte terras, waar ontspanning en privacy samenkomen. Een oase van rust en luxe in je eigen huis! Een thuis waarin het leven wordt gevierd. 

Buitenleven 
De achtertuin, gelegen op een royale kavel van 2.090 m² en aan drie zijden omzoomd door water, is een groene oase van rust en ruimte. Met diverse terrassen, schaduwrijke bomen, een schilderachtig slootje met damwand en een sfeervol vlondertje met zitgedeelte, is deze tuin een waar paradijs. Het uitgestrekte gazon en de zuidelijke ligging zorgen voor volop zon en prachtige vergezichten, waaronder het uitzicht op de molen ‘Jan van Arkel’. Overal vind je gezellige zitjes om in alle rust van de natuur te genieten. Aan de rechterzijde ligt een ruime oprit met meerdere parkeerplaatsen en een elektrische poort, die eveneens toegang biedt tot extra parkeergelegenheid.

Arkel, fijn wonen 
De woning heeft een unieke ligging op de hoek van de Stationsweg, Vlietskade en het schilderachtige Merwedekanaal, vlak bij de Rijksstraatwegbrug. De iconische ‘Jan van Arkel’ molen, gelegen aan de schilderachtige Vlietskade in Arkel, is een prachtig stukje historie dat de charme van het dorp weerspiegelt. 

Arkel biedt diverse faciliteiten, zoals basisscholen, sportverenigingen, een supermarkt en enkele gezellige horecagelegenheden. Het charmante dorp ligt aan de Linge en heeft een sfeervolle jachthaven, perfect voor watersportliefhebbers. Voor een uitgebreider winkelaanbod en meer voorzieningen ben je in slechts 10 minuten in het bruisende Gorinchem, waar je alles vindt wat je nodig hebt.

Wat betreft de bereikbaarheid ligt Arkel gunstig ten opzichte van de snelwegen. Binnen enkele minuten ben je op de A15 (richting Rotterdam, Nijmegen) en de A27 (richting Utrecht, Breda), waardoor de woning uitstekend gelegen is voor forenzen en snelle verbindingen naar verschillende steden. Het treinstation van Arkel biedt daarnaast een directe verbinding naar Dordrecht en Geldermalsen, met overstapmogelijkheden naar grotere steden.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Villa
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1895
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Open ligging, landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte 306 m²
Perceeloppervlakte 2090 m²
Inhoud 1223 m³
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 5
Aantal woonlagen 5

Energie

Energieklasse E
Energie einddatum zondag 10 september 2034
Isolatie Dubbel glas
Warmwater Cv ketel
Verwarming Cv ketel

Buitenruimte

Tuin Tuin rondom
Hoofdtuin Tuin rondom
Achterom Ja
Kwaliteit tuin Fraai aangelegd

Bergruimte

Garage Geen garage

Parkeergelegenheid

Voorzieningen Op eigen terrein, op afgesloten terrein

Dak

Dak Schilddak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Voorzieningen

Voorzieningen Buitenzonwering, airconditioning, stoomcabine, rookkanaal, dakraam, sauna, natuurlijke ventilatie

Kadastrale gegevens

Gemeente Arkel
Sectie C
Perceelnummer 2991
Oppervlakte 2024 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
1_3_PLFX3313
Interesse in deze woning?

Stefan helpt u graag

Gratis waardebepaling

U denkt erover uw woning te verkopen en wilt graag weten wat het waard is? We komen graag bij u langs en bepalen de waarde van uw woning.

Gratis waardebepaling

Deel deze woning

Uw persoonlijke adviseur in de regio

Maak kennis met de HypotheekWeter

Ligging

Afspraak maken voor een bezichtiging? Neem contact met ons op

Vergelijkbare woningen